Sorry... but
Fontfeest.nl will end on June the 18th 2019, so that is only but to go...
a good alternative could be Fontsquirrel.com

Manifesto

Fontfeest wil een platform zijn waar de best beschikbare online (web)fonts gratis te verkrijgen zijn. Handmatig bijelkaar gezocht, en ook als webfont direct beschikbaar.

Er zijn erg veel fonts gratis op het Internet verkrijgbaar. Een eenvoudige Google-search levert al snel en duizenden downloadable fonts op. Jammergenoeg is 98% daarvan slecht bruikbaar of ongeschikt voor het gebruik op Internet (met de @font-face-techniek). Daar wil Fontfeest.nl verbetering in aanbrengen. Dat resulteert wel in veel minder fonts, maar wel allemaal goed bruikbaar. Minder maar beter dus. Bovendien gratis.
Fontfeest.nl heeft alleen fonts die voor de volle 100% commercieel gratis bruikbaar zijn. Geen ingewikkelde licenties, lekker simpel en voor noppes. Ook hier staat kwaliteit voorop. Voldoen fonts niet aan deze eisen, dan zijn ze hier niet te vinden.

Door websites als Fontsquirrel.com, The League of Movable Type, Google WebFonts en mijn eigen Fontfeest.nl zullen fontleveranciers in mijn optiek hun huidige verkoopmodel op een andere manier moeten insteken om – ook naar de toekomst toe – hun business veilig te stellen. Er zijn gelukkig al goede initatieven gaande, maar dat kan nog veel beter!

Op dit blog van fontfeest.nl zal ik op regelmatige basis over fonts in de volle breedte schrijven, mijn kennis delen en mijn visie verkondigen.

No Comments

comments powered by Disqus

Recently on Twitter:

Loading...